Dada Cultural Bar представя изложбата „Dada дизайн и антидизайн“

30 ноември, 2015 15:09 | PR сфера, Денят | Няма коментари

Dada Cultural Bar представя изложбата „Dada дизайн и антидизайн“

Днес, 30 ноември 2015 г. от 19:00 часа в Dada Cultural Bar (ул. „Бенковска“ 10) ще бъде открита изложбата „Реди мейд в дизайна – „Dada дизайн и антидизайн“ на студенти и преподаватели от департамент „Дизайн“ на Нов български университет.

Студентите и свободните артисти от НБУ, следвайки примера на дадаистите, се обръщат към реди мейд – изобразителния език на дадаизма, за да демонстрират нестандартен поглед към предметите в дизайна, да протестират против липсата на разум чрез интелектуална игра и да изразят своята идентичност и оригиналност с пълния капацитет на фантазията си. Изложбата е обърната към проблема за отговорността и безотговорността в дизайнерски, творчески и екологичен план. Дадаистичната изява задава въпроси и търси отговори колкото в рационалното, толкова и в ирационалното. Креативността на дада се състои именно в това да подложи на съмнение стандартните и рационални методи за създаване на дизайн, творчество и изкуство.
Откриването на изложбата ще бъде съпроводено с изпълнения на групата „Изтрищеза“ (Петя Драгомирова – вокал, Петър Златков – китара, Максим Хальов – ударни и Йордан Дончев – бас китара), която ще направи събитието още по-неформално и творческо с нестандартния си прочит на популярни пиеси в джаз, фънк и боса нова стил.
Между участниците в изложбата са изявени творци като: Емилия Панайотова, Руслан Лозев, Ева Гебрева, Иво Попов, Борис Сергинов, както и млади таланти като Мария Ампова, Теа Илиева, Благовеста Колева, Дияна Якубавска, Павла Пенчева и др.
Изложбата може да бъде разгледана до 10 декември 2015 г.

Край

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата