Днес е премиерата на „Том 2.0“ на Александър Шпатов

14 декември, 2015 13:38 | PR сфера, Книги | Няма коментари

Днес е премиерата на „Том 2.0“ на Александър Шпатов

Имаме удоволствието да Ви поканим на премиерата на сборника „Том 2.0“ на Александър Шпатов, която ще се състои навръх 30-ия рожден ден на автора – днес, 14 декември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“ на НДК.

„Том 2.0” e ново, допълнено и изцяло преработено издание на първите три книги на Александър Шпатов, писани преди издаването на #НаЖивоОтСофия. Заглавието излиза точно 10 години след публикуването на дебютния му сборник „Бележки под линия“ и също така включва истории от книгите „Разкази под линия“ (2008) и „Календар с разкази“ (2011). 33-те разказа в „Том 2.0” позволяват на читателите да вникнат още повече в света на автора, да преоткрият неговите градски герои и да проследят как фокусът на историите му се е развивал през годините.

Домакин и водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев, директор на Националния център за книгата към НДК. Ето какво казва той за „Том 2.0”:

Тази книга е стълба. По тази стълба всеки разказ е стъпало и доближава Александър Шпатов до висотата на неговите 30 години и до майсторството в разказването на истории. Това са неговите жълти павета, сърцето и умът му , те са от него – и той е от тях. Ако не сте минавали още по тях, ето го самия Сашо на своя юбилей.

Повече информация за автора можете да откриете на неговата Фейсбук страница Шпатов: Кратки градски, както и в Goodreads и LiterNet.
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/1731236363762278/

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата