Студенти и преподаватели ще покажа над 100 произведения в НДК

2 декември, 2015 12:58 | PR сфера, Денят, Изкуство, Култура, Образование, Свободно време | Няма коментари

Студенти и преподаватели ще покажа над 100 произведения в НДК

Над, 100 произведения от различни области на пластичните изкуства ще покажат студенти и преподаватели от департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет. На 2 декември, сряда, от 18:00 часа в Арт галерия на Националния дворец на културата ще бъде открита изложба на студенти и преподаватели от департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет.

Проектът „НБУ в НДК“ ще представи пред столичната културна общественост част от многообразната художествена продукция на студентите, обучаващи се в програмите на департамент „Изящни изкуства“ и от други курсове по изкуства, водени от преподавателите на Департамента.

Ще бъдат експонирани над сто произведения от различните области на пластичните изкуства (рисунка, живопис, стенни изкуства, малка пластика, графика, плакат, керамика, стъклопластика и сценичен дизайн) – сред които както някои от последните творби на младите автори, така и по-значими проекти, реализирани през последните пет години, сред които модулни панели, представящи стенните инсталации „Любов и омраза“ и „Дух и материя“.

Сред участниците са преподавателите: проф. Николай Майсторов, проф. Екатерина Русинова, доц. Михаил Чомаков, доц. Валентин Савчев, доц. д-р Моника Попова, доц. д-р Ралица Мирчева, доц. д-р Анна Янева, гл. ас. д-р Калина Христова, Станимир Божилов и др.;
докторантите: Христина Дякова, Михаела Кръстева-Сакаян, Криста Кирова, Румен Кожухаров, Тодор Георгиев и др.;
студентите: Станислава Митова, Петя Иванова, Диана Тодорова, Божена Замфирова, Цветослава Кунова, Даниел Русев, Снежина Николова, Антонина Георгиева, Стефан Велев, Деница Дешева, Веселина Гекова, Силвия Димитрова, Александър Тасев, Габриела Тончева, Кирил Киряков, Ивайло Ненов, Екатерина Фърчева, Йоан Стаматов, Сандра Костова, Полина Пенева, Анна-Мария Въртовска, Деян Костов и мн. др.

Студентите от петте модула на бакалавърска програма „Пластични изкуства“, както и от магистърските програми „Живопис“, „Илюстриране и графични технологии“, „Изкуството от стъкло и керамика в архитектурата“, „Плакат и комуникативен дизайн“ и „Сценичен дизайн и медии“ ще застанат до своите преподаватели, за да покажат резултатите от учебно-творческия процес и да затвърдят облика на Нов български университет като висше училище, в което се търсят, прилагат и осъществяват на практика нови форми на творчество с подчертан експериментален характер.
Многостранните образователни, творчески и практически измерения на изложбата ще бъдат изключително полезни за студентите и докторантите интересуващи се от възможностите за реализация на художниците в културното пространство. Изложбата също така е част от една различна и атрактивна форма на кандидатстудентската кампания.
Изложбата може да бъде видяна до 15 декември 2015 г.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата