Зрелищен спектакъл на Балет „Арабеск“ – „Carmen collection”

25 януари, 2016 12:08 | Афиш, Изкуство, Свободно време | Няма коментари

Зрелищен спектакъл на Балет „Арабеск“ – „Carmen collection”

На 28 януари Балет „Арабеск” ви кани на един изключително екстравагантен спектакъл „Carmen collection”. За първи път в ролята на Кармен една от звездите на Балет „Арабеск“ – Константина Ханджиева.
Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като модния подиум и чалга културата – естествена среда на съвременните „карменситки“. Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна – незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената. В другите главни роли ще видите – Той (Асен Наков) и Тя (Ангелина Гаврилова), Хосе(Васил Дипчиков), Ескамилио (Стефан Вучов) и смъртта Теодора Стефанова,
Искате ли да съпреживеете неустоимата страст на Кармен в зрелищното изпълнение на Балет „Арабеск”? Заповядайте – 28 януари, 19.00 ч, Музикален театър на спектакъла „Carmen collection” – копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата „Кармен” на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика – Петър Дундаков, Хореография – Боряна Сечанова, сценография и костюми – Николина Костова-Богданова Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138 м коприна.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата