Зукърбърг с ново годишно предизвикателство – IA

4 януари, 2016 11:18 | Денят, Технологии | Няма коментари

Зукърбърг с ново годишно предизвикателство – IA

Целта на Марк Зукърбърг за 2016 г. е създаването на изкуствен интелект (IA), който да му помага у дома и в работата. Това съобщи в своя профил във Facebook основателят на социалната мрежа.

Всяка календарна година Зукърбърг започва с определяне на лично предизвикателство. За 2015-та то беше да прочита по две книги всеки месец, да научи мандарин и да се запознава с нов човек всеки ден.

За предизвикателството си за 2016 година Зукърбърг пише: „Ще започна, като проуча съществуващата към момента технология. След това ще започна да я уча да разбира гласа ми, за да контролира всичко в дома ни – музиката, светлините, температурата и т.н. Ще я науча да отваря входната врата на приятелите ми, когато звънят, като преди това поглежда лицата им през шпионката. Ще я науча да ми казва дали нещо се случва в стаята на Макс и дали има нужда да отида, ако в този момент не съм с нея. От друга страна, в работата ми тя ще ми помогне да изградя по-добри услуги и да ръководя организациите си по-ефективно. Ще бъде забавно интелектуално предизвикателство. Нямам търпение да споделя това, което науча през тази година“, пише още Зукърбърг.

Постът му предизвика над 20 000 коментара, близо 300 000 лайка и към 14 000 споделяния. На голяма част от коментарите Зукърбърг отговори лично. В тях той обяснява, че няма да създава нова компания, а само подема лично предизвикателство.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата