Повече практическо обучение в програмите на НБУ през 2016 г.

27 януари, 2016 18:38 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Повече практическо обучение в програмите на НБУ през 2016 г.

Без промяна в броя на предлагани бакалавърски програми, но със стремеж към по-високо качество на самото образование. Това предвиждат стратегията на Нов български университет за академичната 2016/2017 г. Програмите на университета бяха представени на пресконференция в БТА. „През идващата учебна година няма промяна в броя и наименованието на сепциалностите в степен „Бакалавър“. Това, на което залагаме е да стават все по-привлекателни като залагаме още повече тежест на практическото обучение“, каза ректорът на университета проф. Бочков. По думите му всяка година в НБУ приемат около 2000 нови студенти и това е голяма отговорност.

През тази година НБУ чества 25-годишен юбилей. В тази връзка ще има поредица от събития. Много от тях от департаментите по изкуства.

„Предизвикателство е да увеличам броя на чуждестранните студенти. Пред такова е изправен всеки един университет в Бълария заради намаляващия непрекъснато брой на зрелостниците“, добави проф. Бочков.

Деканът на Департамент бакалаври в НБУ д-р Гълъбинова каза, че акцент в новата учебна година е завишаване качеството на обучението чрез подобряване на материалната база.

През годината се откриват две нови лаборатории. Една представлява радио студио, което ще е част от радио-телевизионният център на НБУ.

Другата лаборатория е по морска билогия и тя ще има бази в София и Созопол.

Има подписани договори с работодателски организации за осигуряване на стаж за студентите.

Една от чертите, които НБУ иска да наложи като стил за образованието там, е индивидуалният подход към студентите. През настоящата година е създадено звено за индивидуални консултации. Неговата задача е да помага на студентите само да формират програмите се на базата на държавните изисквания за нужните курсове.

На 24 март тази година ще има ден на отворени врати.

Магистърските програми дават възможност студентите да се запишат и през пролетта. Документи се приемат до 11 февруари. През тази година се разкриват три нови програми. Едната е Мениджмънт на развлекателната индустрия, а другите две са в облстта на сигурността – Криминология и превенция на сигурността и Кризисен мениджмънт.

Докторските програми и през тази годна ще са 34.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата