Срути се изолацията на бургаско училище

5 януари, 2016 13:22 | Денят, Средно образование | Няма коментари

Срути се изолацията на бургаско училище

Новата външна топлоизолация на бургаското училище „Константин Петканов“ се срути, съобщи БНР. При инцидента няма пострадали деца и учители.

Злополучната изолация е поставена по проект за енергийна ефективност, финансиран от международния фонд „Козлодуй“. Според директора на училището Катя Делчева фирмата, която е правила ремонта, намира причината за срутването във влязла под плоскостите на фасадата вода.

СОУ „Константин Петканов“ се намира в квартал „Меден Рудник“. Преди 2 години то е санирано, заедно с още 16 обекта в Бургас, по проект за енергийна ефективност.
Възстановяването на фасадата ще бъде извършено за сметка на фирмата спечелила проекта, твърди пред БНР заместник-кметът по култура и образование в общината Йорданка Ананиева. „Така че, ако има възможност да се налагат санкции по договора, ще наложим. Както и ако проверката, която ще направим, покаже, че има и други пропуски, просто ще бъдат възстановени пак за сметка на фирмата„, казва още Ананиева.
Когато е паднала фасадата учениците са били във ваканция и това е причината да няма пострадали. От фирмата, извършила ремонта, отказват коментар.
Снимка: bnr.bg

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата