Студенти организираха единственото българско кариерно изложение в чужбина

16 март, 2016 09:48 | Професия, Работа | Няма коментари

Студенти организираха единственото българско кариерно изложение в чужбина

Лондон, 15 март. Четвъртото издание на единствения по рода си кариерен форум за българи в чужбина BG Careers Fair срещна над 160 български студенти с топ работодатели.

Събитието се състоя на 12 март в българското посолство в Лондон. Организира се изцяло на доброволни начала от сдружение „Български кариерен форум“.

Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да предостави възможност на работодателите да намерят квалифицирани кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им покажат опциите за кариерно развитие, свързвайки ги с най-желаните работодатели.

Повече от 20 работодатели се включиха в събитието като преобладаващата част от тях са от сферата наIT, банковата и хранителна индустрия катоMelexis, PPD, Винпром Пещера, Sutherland Global Services, VMWare, VP Brands International и UnicreditBulbank.21

„Интересуваме се от възможностите, които имаме в България. Ако решим да се върнем, искаме избора ни да е информиран“, споделиха участничките Симона и Мирослава по време на форума.

„Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат,’’ каза Юлия Прухтович, ръководител отдел Човешки ресурси на ПроКредит Банк.

В предишните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

Събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон, Тук-там, Заедно в час и българските общества във Великобритания и Германия.

Академика БГ е медиен партньор на събитието.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата