Кунева представи зам.-министър Киряков

4 април, 2016 10:55 | Наука | Няма коментари

Кунева представи зам.-министър Киряков

Очаквам проектите по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ да стартират максимално бързо,  при стриктно спазване на правилата, финансова отчетност и прозрачност. Това заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева при  представянето пред журналисти на своя заместник Красимир Киряков.

Кунева съобщи още, че е предложила на проф. Николай Денков да поеме ресора наука и висше образование, но той е предпочел да се върне към предишните си занимания и премиерът Бойко Борисов е разписал молбата му за напускане.

Министърът заяви, че към момента има забавяне на част от процедурите по оперативната програма и съответно навременното стартиране на някои от заложените мерки. Именно затова избрах човек, който има опит в работата по европейски проекти. По думите на министъра една от забавените мерки е проектът „Твоят час“ на стойност 140 млн. лева. Изоставане има и в мерките, свързани с наука. Кунева коментира изрично, че не става въпрос за нарушения, за изоставане, което може и ще бъде наваксано.

Според Кунева няма да е редно и средствата по програмата да се насочват основно към сградния фонд, който и без това на места пустее, а не към производство на научни продукти. Министърът благодари на проф. Денков за работата му в областта на висшето образование и обвързването на обучението в университетите с потребностите на пазара на труда.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата