Прожекция на филмите от Четвъртия международен анимационен маратон 10х10х16

13 април, 2016 21:22 | Висше образование, Култура, Образование | Няма коментари

Прожекция на филмите от Четвъртия международен анимационен маратон 10х10х16

В памет на доц. Цветомира Николова

На 14 април, четвъртък, от 18 ч. в зала Аула на Нов български университет ще се прожектират филмите от Четвъртия международен анимационен маратон 10х10х16 . Маратонът се организира от департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на Нов български университет и Колежа по изкуства към Единбургския университет. Вход свободен!

Маратонът няма състезателен характер, участниците придобиват умения  да спазват срокове, да мислят  бързо и под напрежение, да реагират бързо чрез анимация.  Една от специфичните му цели е студентите по анимация да установят контакти със студенти по музика, които да композират за техните кратки анимационни форми. В рамките на 10 дни студентите получават 10 задания. Всяко едно от тях те трябва да разработят в рамките на 24 часа и да качат в електронната платформа Vimeo. Тази година с над 500 филма в проекта са участвали 54 студенти и алумни от Единбург, 29 студенти от НБУ, 5 студенти от НАТФИЗ и един студент от Университета по изкуства, Холандия.

Студентите от България участват благодарение на проект към Бакалавърски факултет на НБУ, чрез който е създаден специален акаунт на университета. Студентите от Великобритания и Холандия участват през Единбургския университет. Тази година от българска страна маратонът се ръководи и координира от д-р Севина Иванова и доц. Невелина Попова, а от английска – от Джарет Тейлър.

На семинара ще се прожектират най-добрите филми от международния студентски маратон 10х10х16 – на българските участници – от НБУ и НАТФИЗ и на студентите от Единбург. Акцент в програмата ще бъдат филмите, посветени на светлата памет на доц. Цветомира Николова – основател и вдъхновител на това събитие от самото му създаване.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата