Седми клавирен майсторски клас в НБУ

13 април, 2016 21:26 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Седми клавирен майсторски клас в НБУ

Седми клавирен майсторски клас на проф. Людмил Ангелов в Нов български университет
20 – 30 юни 2016 г.

 

През месец юни тази година световно известният пианист Людмил Ангелов и Нов български университет (НБУ) организират седмото издание на клавирния майсторски клас „Големите пианисти-композитори“. В майсторския клас на  Маестро Ангелов право на участие имат изпълнители от 14 до 30-годишна възраст с музикално образование или особени творчески постижения.

Кандидатите за участие в майсторския клас могат да се регистрират онлайн на официалния сайт на университета  http://www.nbu.bg  до 15 юни 2016 г. Прослушването ще се проведе на 20 юни в Нов български университет, а обучението в майсторски клас ще продължи от 20 до 30 юни.

Най-добрите участници в класа ще представят галаконцерт на 30 юни в зала 6 на Националния дворец на културата. Определени млади изпълнители, показали изключително майсторство по време на майсторския клас на големия български пианист, ще получат възможността да участват в концерти в Полша и България, както и стипендия, за да продължат своето обучение при Маестрото в Нов български университет.

Людмил Ангелов е почетен професор на НБУ и един от най-добрите изпълнители на Шопен в света. Впечатляващи са неговите рецитали през 2000 г. на Международния клавирен фестивал La Roque d’Anthéron във Франция, както и на международния Шопенов фестивал във Варшава. Изпълненията на Людмил Ангелов се излъчват от радио и телевизионни канали в България, Испания, Полша, Франция, Великобритания, Унгария, САЩ, Аржентина и Корея. Неговият компактдиск с ронда и вариации на Шопен получи награда от Международния Шопенов институт във Варшава с “Grand Prix du Disque Chopin”. Людмил Ангелов е член-кореспондент на Кралската академия на изящните изкуства в Толедо, Испания и носител на медала GLORIA ARTIS на Министерството на културата на Република Полша. Най-новото от дискографията на виртуозния пианист са записи на клавирните концерти на големия български композитор Панчо Владигеров.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата