Семинар „Възстановената традиция“ се провежда в НБУ

7 април, 2016 09:15 | Висше образование, Образование | Няма коментари

Семинар „Възстановената традиция“ се провежда в НБУ

Един проект на Регионален исторически музей – гр. Русе, сдружение „Европейски пространства 21“, гр. Русе и Нов български университет

 

На 07 април 2016 г. от 16:20 часа в Нов български университет (Корпус 2, зала 607) ще се състои семинар на тема „Възстановената традиция“ – за изследването с камера и антропологичното познание“ – за празника на св. Трифон в русенско: антропологичен филм (25 мин). Организатори на събитието са департаментите „Антропология“ и „Кино, реклама и шоубизнес“ на НБУ, Център за визуална антропология на НБУ, Регионален исторически музей – гр. Русе и сдружение „Европейски пространства 21“, гр. Русе. Водещи ще бъдат проф. д-р Николай Ненов, РИМ гр. Русе, и Цвета Ненова, сдружение „Европейски пространства 21“, дискутант – доц. д-р Ирена Бокова, модератор – проф. Людмил Христов.

 

Събитието позволява диалог между създатели и продуценти на антропологични филми, които споделят разнообразен опит: като изследователи, от една страна, които използват камерата, и като сценаристи и режисьори, от друга, които изграждат резултата от научното познание под формата на антропологичен филм.

 

Проф. Николай Ненов е директор на Регионалния исторически музей в гр. Русе, и от дълги години е партньор на НБУ в разнообразни проекти; занимава се с визуална антропология като научен консултант на етнографски и документални филми; организатор е на събитието „Изложение на мобилни изложби“ под патронажа на Министерството на културата;

 

Цвета Ненова е организатор, автор и участник в редица национални и международни арт проекти; автор и участник в поредица документални филми за българско наследство „Невидяната България“ и др.; учредител и председател на сдружение „Европейски пространства 21“, гр. Русе, което има интереси в областта на визуалните изкуства, активно гражданско участие и др.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата