Силна година за абсолвентите на проф. Снежина Танковска

27 април, 2016 11:13 | Висше образование, Денят, Култура, Образование | Няма коментари

Силна година за абсолвентите на проф. Снежина Танковска

За класа на проф. Снежина Танковска учебната година започна с пътуване до Пекин. На 19 септември 2015, абсолвентите представиха „Майстори“ и „Ромео и Жулиета“ на 4-то издание на международния театрален фестивал, организиран от световния Алианц на театралните училища (GATS), Пекин, Китай. Класът се завърна в България, с две престижни отличия – наградата за „Открояващо се актьорско майсторство” на Живко Симеонов за ролята на Ромео в „Ромео и Жулиета” и наградата за „Най-добър актьор” на Владимир Ковачев за ролята на Майстор Живко в „Майстори”.

 

На 30 октомври абсолвентите представиха на Голямата сцена при Учебен драматичен театър премиерата на „Аргонавтика“ от Мери Цимерман, постановка проф. Снежина Танковска, сценография и костюми доц. Марина Райчинова. Последните представления на спектакъла са на 5 и 20 май от 19.00 ч.

На 20 февруари 2016, отново на Голяма сцена, излезе премиерата на „Срещи в аванс: Райнер Вернер Фасбиндер“, работно ателие върху пиесата „Гастарбайтер“, с ръководител на ателието Тея Сугарева. От създаването си, спектакълът се играе с вход свободен. Последното му представление е на 3 май от 16.00 и 19.00 ч.

Между 15 и 19 март, класът подкрепи кампанията на НАТФИЗ „Учи в България, завладей света!“ с гастроли в Добрич, Шумен, Търговище и Русе с пиесата „Любов и информация“ от Керил Чърчил, постановка проф. Снежина Танковска. По време на турнето, младите актьори се срещнаха и с бъдещи кандидат-студенти. Последните дати на спектакъла са на 4, 13 и 18 май, от 19.30 ч., на Сцена 47.

На 27 април класът на проф. Снежина Танковска ще представи България и НАТФИЗ на ХХІІ Международен театрален фестивал на студентски и абсолвентски спектакли – Москва с „Любов и информация“. Участието им на фестивала в Русия се осъществява с подкрепата на Български културен институт в Москва, Авиокомпания „България Ер“ и „Софарма“ АД.

В продължение на четири години проф. Снежина Танковска отгледа изгряващите звезди на Аделина Томова, Анастасия Левордашка, Беатрис Благоева, Боян Арсов, Виктор Ганчев, Владимир Ковачев, Галин Найденов, Елена Манойлова, Живко Симеонов, Иван Станчев, Мария Панайотова, Мартина Кръстева, Надя Керанова, Радослав Владимиров, Стефан Попов, Християн Станоев и Стефан Профоров. Да им пожелаем попътен вятър и на добър път! Не пропускайте възможността да видите техните спектакли – първи, преди всички да заговорят за тях!

А онези, които мечтаят звездите им да заблестят на небосвода на НАТФИЗ, е добре да знаят, че проф. Танковска ще избере своите първокурсници в специалността „Режисура за драматичен театър“ за учебната 2016/2017 на кандидатстудентските изпити през септември.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата