„Колибри“ представя „Дар за бурята“

13 април, 2016 21:31 | Книги, Свободно време | Няма коментари

„Колибри“ представя „Дар за бурята“

На 18 април излиза от печат „Дар за бурята“, третата, последна книга от нашумялата поредица за Бастан, дело на талантливата баска писателка Долорес Редондо.

Дар за бурята“ (превод: Катя Диманова; стр. 472, цена: 18 лв.) отново ни пренася в малкото селище Елисондо край брега на река Бастан. Животът като че ли се връща в нормалното си русло, но Амая чувства, че опасността не е отминала. И отново се оказва права. В полицията постъпват сведения за подозрителната ненадейна смърт на новородено момиченце. Изникват съмнения, че бебето е било удушено, бащата прави опит да открадне трупа, а прабабата свързва трагичното събитие с древна местна легенда за злия демон Ингума, дошъл да вземе поредната си жертва.

   Долорес Редондо е родена през 1969 г., учила е право, но на попрището на литературата постига феноменален успех. „Невидимият пазител“ е нейният дебютен роман – впечатляваща амалгама от психологически трилър, криминален разказ и легенда, и поставя началото на трилогия, чиито права вече са продадени в над 30 страни по света. В Испания Долорес Редондо и поредицата за Бастан постигнаха триумф, който няма аналог през последните десет години. Екранизацията на романите е поверена на „NadCom Entertainment” – продуценти на филмовите адаптации на книгите на Стиг Ларшон, Камила Лекберг и Хенинг Манкел.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата