„13 века България“ за пети път отличава роман на годината

18 април, 2016 09:09 | Афиш, Култура | Няма коментари

Събитието е част от XXI Салон на изкуствата

Националният дарителски фонд „13 века България“ ще връчи за пети пореден път Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“. Събитието ще се състои на 11 май от 17:30 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО“.

Тази година в конкурса участват над 30 романа, от български автори, издадени през 2015 година. Съгласно статута и утвърдената практика във Фонда, журито се формира от петима писатели, литературни критици, журналисти и други изтъкнати дейци в областта на литературата.

Съставът на журито за 2016 г. е следният: проф. Миглена Николчина – председател, проф. д-р Михаил Неделчев, доц. д-р Йордан Ефтимов, Деян Енев, Емилия Дворянова.

Те ще излъчат шестимата номинирани, измежду всички кандидатствали романи.

Събитието ще се състои в рамките на XXI Салон на изкуствата, организиран от НДК, на официална церемония, където ще бъде връчено отличието на едно от шестте номинирани от журито заглавия. По традиция победителят се обявява от председателя на журито, а наградата – художествен диплом и парична премия в размер на 11 000 (единадесет хиляди лева), се връчва от изпълнителния директор на НДФ „13 века България“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата