В събота откриват къщата-музей на Яворов

18 май, 2016 10:18 | Култура | Няма коментари

В събота откриват къщата-музей на Яворов

Официалното откриване на обновената фасада и дворното пространство на къщата – музей „Пейо Яворов“ на ул. „Г.С. Раковски” № 136 в София е от 19:30 часа на 21 май 2016 г. (събота), когато отбелязваме дванадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите”. Това съобщиха от министерството на културата.

Откриването на обновената фасада на емблематичната сграда, ремонтът на която започна през втората половина на април т.г., ще е с участието и на струнен квартет на студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, а актьорът Янко Лозанов ще рецитира стихове на Пейо Яворов пред събралите се на тържеството в дома на поета ценители на поезията.

В двора на ремонтираната къща на П.К. Яворов на ул. „Г.С. Раковски” в Нощта на музеите ще бъде експонирана и изложбата „Път, на който не съзирам края…“, посветена на големия български поет.

Ремонтните дейности в дома на Яворов на столичната улица „Г.С. Раковски“ са под егидата на Националния литературен музей, като се извършиха със средства на собствениците на сградата, уточняват още от културното ведомство.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата