Гледаме „Любов и смърт в Мулен руж“ в оперетата

13 май, 2016 20:47 | Афиш, Култура | Няма коментари

Музикалният театър си е поставил нелеката задача да създаде мюзикъл със  заглавието “Любов и смърт в „Мулен руж” по мотиви от безсмъртната творба на Александър Дюма – син  „Дамата с камелиите”.
22Действието на мюзикъла ще бъде пренесено в романтичните времена по създаването на прочутото парижко кабаре „Мулен Руж”, с неудържимите танцьорки на Кан-кан, строежа на уникалната „Айфелова кула” и  раждането на невороятните картини на импресионистите. Пълната картина на бохемската атмосфера, царяща в кабаре „Мулен Руж” на фона, на която се развива невъзможната любов между Куртизанката и Поета, ще бъде пресъздадена  от колектива на театъра, подкрепена от плеяда от гостуващи звезди – Антоанета Добрева-Нети, Дарин Ангелов, Георги Низамов, Драгомир Драганов.
Творческият екип, създал мюзикъла „Любов и смърт в Мулен Руж”, се доверява изцяло на високия професионализъм и опит  на трупата на Музикален театър, осъществила на родна сцена световни хитови мюзикълни заглавия – „Котки”, „Евита”, „Мис Сайгон”, ”Йосиф и фантастичното му пъстра дреха”, „Хелоу, Доли”, „Моята прекрасна лейди” и др. Традициите и успехите на състава в този жанр вдъхват самочуствие и увереност, че и този път ще зарадваме феновете на мюзикъла с  грандиозен, блестящ спектакъл.
Авторският сценарий и режисурата са на Бойко Илиев, поставил с голям успех на наша сцена и други мюзикъли – „Исус Христос – Суперзвезда”, „Зоро”, „Чикаго”. Този сценарий и драматургията, заложени в концепцията на рижисьора , е по идеи от произведения на Александър Дюма – син , Баз Лурман, Самуел Бекет. В музиката са вплетени хитове на Франк Синатра, Кристина Агилера, Мадона, Боно, Бийтълс, Куин, Верди, Андрю Лойд Уебър, Офенбах, както и авторска музика на талантливия млад пианист и аранжор Георги Милтиядов  по проект на диригента Левон Манукян.
Хореографията и танците са на Марлена Тодорова с асистент Светослав Владимиров. В този мюзикъл, танцът  Кан-кан  е органично вплетен в съдбата на героите  и събитията, заложени в драматургията на произведението. В оперетния театър Кан-кан е жанров танц, с характерните пищни костюми и блестящо изпълнение на балета на Музикален театър, но в този спектакъл ще го видим по-акробатичен, по-еротичен, по-екстравагантен, провокативен и по-пищен от всякога.
С този амбициозен проект връщаме мюзикъла в неговата голяма драматургична форма отново на наша сцена  и възраждаме традицията на съвремените  бляскави спектакли в афиша на театъра, които  нашата публика очаква.
Проектът е изцяло финансиран със средства, осигурени от спонсори.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата