Деца и студенти отбелязват 140 г. от подвига на Ботев с конкурс за есе и арт-работилница

19 май, 2016 17:33 | Афиш, Култура, Моят Ботев | 3 коментара

Деца и студенти отбелязват 140 г. от подвига на Ботев с конкурс за есе и арт-работилница

Финалното събитие от проекта  „Моят Ботев“ е на 25-и май в Софийския университет

Приключи конкурсът за есе „Моят Ботев“, организиран от образователния портал Академика БГ и „НЕзабравимата България“и посветен на 140-годишнината от подвига на Христо Ботев. Ще бъдат връчени награди в две категории – за ученици и за студенти. На 25-и май от 11 ч. в двора на Софийския университет ще се състои празнична церемония по награждаването на отличените есета. Имената на победителите ще съобщи председателят на журито Мариана Кирова, доктор по литература, хоноруван преподавател в Софийския университет и главен уредник в Националния литературен музей.

Събитието включва и арт-работилница за деца с възстановка на събитията от парахода „Радецки“.

Любимите на малчуганите актьори-войводи от „НЕзабравимата България“ ще се превъплътят в Ботеви четници. Лично основателят на проекта – Искрен Красимиров, ще изиграе ролята на Войводата. Децата ще имат възможност да се докоснат до атмосферата от бунтовното време и да научат повече за събитията от 1876 г.

Конкурсът за есе надхвърли очертанията на столицата и даде творчески импулс на десетки ученици и студенти от цялата страна. Отличените есета ще бъдат публикувани в специално създадена категория в сайта Академика БГ.

Проектът „Моят Ботев“ се организира от Академика БГ и „НЕзабравимата България“. Той е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2016 г.

 

gerb sofia

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата

  1. Мария коментира на 20 май, 2016 г., 11:43 ч.

    Изнесени ли са вече победителите?

  2. Hristo коментира на 22 май, 2016 г., 10:21 ч.

    Kude sa izneseni pobeditelite ?

  3. Екатерина коментира на 22 май, 2016 г., 10:28 ч.

    И аз не намирам никъде изнесени резултати. Явно все още не са проверени. Би трябвало да излезнат като отделна новина в същата секция на сайта.