Излиза „Като на кино“, първата документална книга на Станислава Кара

12 май, 2016 08:27 | Книги, Свободно време | Няма коментари

Излиза „Като на кино“, първата документална книга на Станислава Кара

На 16 май излиза първата документална книга на очарователната Станислава (Стаси) Кара, опитна журналистка и писателка, но преди всичко голям киноман, превърнал страстта на живота си във всепоглъщащо занимание.

Като на кино“ (232 стр. 15 лв.) ще ви доближи до знаменитости като Кевин Спейси, Уилям Дефо, Никол Кидман, Том Харди, Ема Томпсън, сър Кенет Брана, Камерън Диас, Бенедикт Къмбърбач, Чарлийз Терон, Кейт Уинслет, Еди Редмейн, Алисия Викандер и много други. Авторката разказва непринудено и емоционално за близките си срещи с филмовия свят, за блясъка и цената на известността, за изборите и предизвикателствата, за приключението да се прави кино. Ще попаднете на изключително любопитни интервюта с режисьора Серджо Кастелито и неговата съпруга, блестящата италианска писателка Маргарет Мацантини. Ще научите повече и за кралицата на романса Сесилия Ахърн, която притежава талант да открива магическото във всекидневния живот.

   Станислава (Стаси) Кара e журналист, автор и водещ на телевизионното предаване „Като на кино“. Страстта й към седмото изкуство, към неговите вълшебни светове и хората, които ги създават, е отколешна и необратима. Завършва международна журналистика в Лондон. След спечелен конкурс попада на снимачната площадка на поредица късометражни филми в Лос Анджелис, откъдето се отваря пътят към серия от звездни интервюта. Най-интригуващите от тях са събрани в „Като на кино”, първата й документална книга.

Премиерата на „Като на кино” ще се състои на 18 май в литературен клуб „Перото”, НДК. Очаквайте покана за събитието. Трейлъра на книгата можете да видите тук.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата