Пловдивските отличници от Зелената олимпиада получиха наградите си

26 май, 2016 20:06 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Пловдивските отличници от Зелената олимпиада получиха наградите си

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Пловдив Иван Тотев наградиха първите трима от 18-те победители в „Зелената олимпиада“. Отличниците и още 350 техни връстници бяха гости на спектакъл „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Събитията са част от образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите.

В „Зелената олимпиада“, организирана от образователния портал Академика БГ, тази година се включиха рекорден брой участници – близо 7000 деца от цялата страна. Предстоят награждавания в Бургас, Варна, Велико Търново, Враца и София, където ще гостува и спектакълът с двамата любими на децата актьори.

Тримата отличници от Пловдив взеха награди според възрастта си – МРЗ-плеър за Росица Георгиева от 2. клас на ОУ „Кочо Честеменски“, смартфон за Ива Георгиева, 7. клас, СОУ „Св.св Кирил и Методий“ и таблет за Томислава Сарийска  от 11. клас  на ЕГ „Иван Вазов“.

Министър Ивелина Василева, която бе домакин на тържеството, призова децата да следват „зелената“ идея. „Продължавайте да бъдете наши екопомощници. Ако обичате своя град и искате да бъде чист, от вас зависи да направите малките стъпки и усилия, за да го запазите“, призова учениците министърът.

Кампанията „Яко е да си еко“ цели да подпомогне формирането на екологично съзнание и любов към зелената идея сред подрастващите. Тя е съсредоточена върху две от основните екологични теми – „Отпадъци“ и „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ и е насочена към популяризиране на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ (ОПОС 2014-2020).

Зелената олимпиада се организира от Академика БГ за четвърта година. Тя има за цел да стимулира познанията на учениците за опазването на природата и да формира екологична култура.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата