Премиера в Пловдив – „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ от Константин Трендафилов

19 май, 2016 08:53 | Култура | Няма коментари

Премиера в Пловдив – „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ от Константин Трендафилов

Дългоочакваното представяне в Пловдив на дебютната стихосбирката на Константин Трендафилов – „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“ на 19 май 2016, четвъртък, 19.30 ч. вБиблиотеката, ул. Лейди Странгфорд 5 . На представянето ще имате възможността да чуете как авторът на Мърлявият блог на един спретнат човек чете стихотворения от книгата, а след това ще можете да се запознаете с него лично и той да надпише Вашата книга.

На 20.05 от 12 до 13 ч. Константин Трендафилов ще бъде VIP книжар в книжарница Хеликон Пловдив-Център. За да Ви каже той какво чете, отидете в книжарницата на ул. „Княз Александър I“ 29.

Чувам, че сме били последното свободно поколение на Земята. Дали е така, не зная, но зная друго – краят на света винаги се отлага от Поезията и от Поетите. Радвам се за тази прекрасна книга и за този така талантлив млад човек, Константин Трендафилов. Добре дошъл в невидимата Съпротива на стиховете, Поете!

Недялко Славов

 

За любовта, когато тя се връща към нормалната телесна температура. Без много-много прилагателни, но пък с предостатъчно тайни глаголи. Когато краят идва преди началото, с широк жест и тиха болка. Край Константин Трендафилов подскачат малките демончета на узряващите чувства – и в тази дебютна книга ние чуваме техните разговори.

Марин Бодаков

„През моите пръсти
твоите пръсти
пишат
на моята клавиатура –
твоите отпечатъци
остават.

Аз помня.
Ти – също.
Но само през моите спомени
твоите спомени
си го признават.“

Из „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“
Константин Трендафилов

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата