Тео Чепилов дебютира на литературната сцена със сборника „Ситуация след ситуация“

8 май, 2016 08:33 | Книги | Няма коментари

Тео Чепилов дебютира на литературната сцена със сборника „Ситуация след ситуация“

На 9 май Тео Чепилов официално излиза от прикритие, а причината е неговата дебютна книга – сборникът с разкази „Ситуация след ситуация”.

Ситуация след ситуация“ (168 стр., 13 лв.) е дързък и безподобен набор от истории, родени от еуфорията и дима в заведенията, отгледани с музика и съпроводени с много надежди, удавени в твърд алкохол. Истории за безразборния секс, безличните познанства, безкрайните брътвежи на безсмислени теми, за лутането, кръстопътищата и всичко останало, съпътстващо живеенето на висока скорост. На места „времето тече в забавен каданс и всичко изглежда вечно в нерушимата си монотонност”. Друг път тичането е толкова неумолимо, че прилича на летене под заплаха от талибани. А най-плашещи остават собствените мисли – доколкото ги има. Тези разкази кипят от адреналин, но зад маската на натурализма, хумора, стържещия език и самоиронията вие болката от похабения живот.

   Тео Чепилов е сред авторите на легендарното списание „Eгоист“. Участва в създаването на едни от най-успешните български сериали като „Под прикритие“, „Стъклен дом“ и „Домашен арест“. Негов е текстът „Десетте вида софиянци“, събрал над половин милион четения в интернет. Работил е на още сто места и е написал множество публикувани и непубликувани страници.

Премиерата на сборника „Ситуация след ситуация” ще се състои в петък, 13 май, за ужас на суеверните и за радост на всички почитатели на Тео. От ситуация в ситуация ще влизат: Йоана Темелкова, Калин Врачански, Явор Бахаров, Стефан Вълдобрев, Дидо от Д2 и неудържимият рапър 100 кила. Очаквайте покана за събитието!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата