Юбилейният концерт на двама виртуози – празник за „ЕСПА”

31 май, 2016 13:47 | Култура | Няма коментари

Юбилейният концерт на двама виртуози – празник за „ЕСПА”

Само ден, след като представиха камерната си програма в зала „България” на Европейския музикален фестивал, пианистът Людмил Ангелов и цигуларят Веско Ешкенази отбелязаха 20-годишната си съвместна дейност и със специален концерт, чиято публика този път бяха децата, родителите и учителите от ЧСОУ „ЕСПА”.

Всички присъстващи бяха въведени „В света на аржентинската музика” чрез популярните танга на Астор Пиацола и Карлос Гардел. Майсторството на изпълнителите накара публиката да почувства както цялата палитра от емоции, така и диапазона на възможните им превъплъщения в творбите на двамата композитори.

Музикалните интерпретации на Людмил Ангелов и Веско Ешкенази бяха същевременно и нагледен урок за малките инструменталисти, на които предстои годишен концерт на 07.06.2016 год. в една от залите на НДК. Тяхното представяне на голямата сцена е част от обучението, чиито принципи са заложени в Авторската образователна концепция на „ЕСПА”, надграждаща задължителната учебна програма на МОН и имаща за цел да развива талантите и уменията на децата.

Затова концертът на музиканти, покоряващи световните сцени, се оказа и своеобразно допълнение към Авторската образователна концепция, което превърна събитието в  истински празник за всички присъстващи.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата