НБУ: некоректно използват абревиатурата ни

29 юни, 2016 16:58 | | Няма коментари

НБУ: некоректно използват абревиатурата ни

Във връзка с обявената за 29 юни 2016 г. пресконференция за учредяване на сдружение „НБУ – Трета Възраст“ бихме искали да направим следните уточнения:

Нов български университет (НБУ) по никакъв начин не е свързан с обявената институция.

Намираме за некоректно да се използва абревиатурата на нашия университет, утвърден с доброто си име в продължение на 25 години, за създаване на организация, заявяваща намерение на оперира в сферата на дейност в областта на висшето образование и сходни на нея дейности.

Обучението на хора в т.нар. „трета възраст“ винаги е било част от дейността на всеки съвременен университет, който развива програми за продължаващо обучение. НБУ пръв в България създаде център за продължаващо обучение, сред чиито възпитаници са представители на политическия елит на България. Много от тях влязоха в нашите програми вече в своята „трета възраст“.

Подкрепяме принципно идеята за поощряване на ученето през целия живот и специално на хората в трета възраст, но не смятаме, че това усилие трябва да се използва от организации, които не са университет по реда на тяхното създаване чрез присвояване на име и престиж на водещи образователни институции като НБУ.

Бихме искали да Ви уверим, че нашият екип ще употреби всички законови средства за защита на доброто име на Нов български университет (НБУ).

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата