Премиера на „Любовни истории от Вавилонската библиотека”

10 юни, 2016 08:41 | Афиш, Култура | Няма коментари

Премиера на „Любовни истории от Вавилонската библиотека”

Издателство „Колибри“ кани на представянето на „Любовни истории от Вавилонската библиотека” – новата книга на Валери Стефанов. Събитието ще се състои на 15 юни от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

Вавилонската библиотека е необятният свят на книгите и диалозите между тях. Някъде там се намира и библейският разказ за Давид и Вирсавия… Валери Стефанов пресъздава шест негови вариации. Художествените похвати на шестима велики писатели му позволяват да разкрие неподозирани ракурси към библейската любовна драма.

Писателите са: Ярослав Хашек, Франц Кафка, Андрей Платонов, Хорхе Луис Борхес, Джеръм Д. Селинджър и Робърт М. Пърсиг.

А вариациите на проф. Стефанов са нещо като упражнения по стил. По-скоро упражнения по смисъл. Изследване на страстта и изневярата, на верността, любовта и смъртта… Всъщност човек може да понесе теснината на всеки затвор, но не и необята на собствената си свобода, напомня авторът.

Очакваме Ви на 15 юни в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК. „Любовни истории от Вавилонската библиотека” ще бъде представена от проф. д-р Стоян Атанасов, катедра „Романистика“, Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Фрагменти от книгата ще прочете актьорът Валентин Ганев.

Не Ви обещаваме любовни трепети, защото „авторът обещава едни неща, а текстът предлага съвсем други”. Но тъкмо затова разказите никога не свършват.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата