Кунева спря поръчка за 2 млн. за рекламни материали

17 август, 2016 13:33 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Обществена поръчка за 2 млн. лв. спря министърът на образованието Меглена Кунева.

Съд запалки, плажни кърпи, тениски и чадъри ведомството се канеше да рекламира своята дейност и предстоящите европроекти през следващите 4 години. Сред артикулите има антистрес топки, запалки и стъргалки за лед за кола.

Поръчката бе обявена на 15 август. Нейният предмет е за изработка и доставка на информационно-рекламни материали и сувенири, „свързани с осигуряване на информираност, публичност и визуализация при изпълнение на функциите на МОН, както и по проекти и програми с бенефициент МОН“. Обявената процедура бе за сключване на рамково споразумение с трима изпълнители, като след това за всеки договор ведомството ще избира конкретния изпълнител чрез „вътрешен конкурентен избор“. Парите щяха се осигурят както от  съответните програми, така и от държавния бюджет.

След бурните негативни реакции на новината просветният министър Меглена Кунева обяви, че спира поръчката, пусната, докато тя е в отпуск. Като възложител според документите е записан главният секретар на МОН Красимир Вълчев.

Подобна съдба имаше и конкурс, който също беше по програма „Наука и образование“ – за интеграция и подкрепа на деца от малцинствата. След като бе установено, че тримата кандидати са на едни и същи собственици, Кунева спря конкурсаМе

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата