Излиза хипнотичният трилър „Ти“, една от най-добрите книги на 2014-а

16 август, 2016 18:43 | Книги, Свободно време | Няма коментари

На 19 август излиза от печат забележителният дебютен роман на Каролайн Кепнес „ТИ“, станал „Трилър на годината“ на Дейли Мейл и „Една от най-добрите книги за 2014“ на сп. Съспенс.

ТИ“ (превод: Иван Любомиров, 448 стр., цена: 20 лв.) ни запознава с Джо Голдбърг, интелигентен книгоман, който работи като продавач в манхатънска книжарница. Един ден при него влиза Гуиневир Бек, красива студентка, която копнее да стане писателка. Джо е запленен и бързо решава, че това е момичето на мечтите му. Намира профила й във виртуалното пространство, откъдето се сдобива с информация за предпочитанията й, след което започва да я следи – както онлайн, така и в реалния живот. Оказва се, че Гуиневир се среща и с други мъже. В опитите си да обезсили конкуренцията Джо започва да убива всеки, когото вижда като пречка… Главозамайващ роман, който придава страховито измерение на максимата „Любовта е лудост“ и служи като предупреждение – особено днес, в епохата на вездесъщите социални мрежи.

   Творческата кариера на Каролайн Кепнес започва с кратки разкази, статии за списания и телевизионни сценарии. Именно дебютният й роман я изстрелва в орбитата на литературните звезди, а сравненията с „Американски психар“ на Брет Ийстън Елис, с „Мизъри“ на Стивън Кинг и с „Не казвай сбогом“ на Джилиан Флин са повече от красноречиви. По трилъра „Ти“ в момента се снима сериал за телевизионния канал „Шоутайм“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата