Столичани провериха правописа си в Международния ден на грамотността

8 септември, 2016 10:46 | Бъди грамотен, Денят | Няма коментари

Столичани провериха правописа си в Международния ден на грамотността

Стотици столичани се включиха в тестовете на открито, които Академика БГ организира по случай Международния ден на грамотността 8-и септември.

В градинката пред Народния театър на специално организиран пункт проверяващите даваха безплатни консултации и раздаваха награди повече от два часа.

Най-многобройни сред участниците бяха работещите зрели хора. Повечето от тях имаха проблем с правилното изписване на двойните съгласни.

Атракцията на събитието бяха двама младежи от Битоля, които с голям интерес се включиха в тестването. Те решиха без нито една грешка тестовете си.

Деца и ученици дойдоха с родителите си. Сред тях имаше доста отличници. Баща и син се състезаваха помежду си и решиха тестовете си без грешка.

„Бъди грамотен“ се организира от Академика БГ от 2009 г. Досега са проведени над 120 прояви с участието на 35 000 души. Целта на инициативата е да се стимулира правилното писане и да се възпитава любов към българския език.

Проявата по случай Международния ден на грамотността беше реализирана отново с подкрепата на „Риск Инженеринг“ АД – дългогодишен партньор на каузата „Бъди грамотен“.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата