Първа АЕГ – домакин на младежки Европарламент

19 октомври, 2016 18:49 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Първа АЕГ – домакин на младежки Европарламент

В периода от  13.10 до  18.10, Първа английска езикова гимназия бе домакин на Регионалната сесия на младежката модулация „Модел на Европейския парламент“, в която взеха  участие ученици от 8 държави от Централна и Югоизточна Европа. В сесията се включиха представители на Германия, Австрия, Италия, Унгария, Словения, Румъния, България и Македония. Официалното откриване на сесията бе в Председателството на Европейската комисия в Република България, а младите делегати   бяха поздравени от председателя на Представителството Огнян Златев и министъра на околната среда и водите Ивелина Василева. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева, както и евродепутатът Мария Габриел изпратиха поздравителни  адреси до участниците.

Първа английска гимназия участва в инициативата от 12 години, когато страна все още е кандидат за членство в Евросъюза. Домакин е за втори път, като първото домакинство е през 2007г.

Проектът дава възможност на младежите за инициативност и усъвършенстване на  уменията за комуникация, както и да демонстрират компетентността  си по ключови теми за развитието на ЕС.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата