Изабела Шопова ни повежда „На юг от разума” на 2 декември

29 ноември, 2016 20:25 | Книги | Няма коментари

Изабела Шопова ни повежда „На юг от разума” на 2 декември

На 2 декември Изабела Шопова ни повежда към ледената паст на Антарктида, най-мразовития, най-ветровития, най-пустинния, най-високия, най-недостъпния континент!

По думите на проф. Христо Пимпирев „На юг от разума” (536 стр., цена: 20 лв.) е книга изповед за една сбъдната мечта – мечтата да попаднеш на място толкова далечно, самотно и девствено, че все едно си на друга планета, но наречена не Марс, а Антарктида. Заклета авантюристка с неизтощим дух и жажда за опит „от първа ръка”, Изабела обикаля по ледената шапка на планетата ни, запознава се с дружелюбните пингвини, с мързеливите тюлени и с една крадлива скуа, мръзне, мокри се, учудва се, възхищава се, удивлява се, изпада в захлас и потрес, но и води любопитни разговори на закуска, дежури по кухня, хапва от специалитетите на своите антарктически „колеги”, пийва животоспасяваща ракия – и описва всичко това със заразителна наслада благодарение на изключително богатия си речников запас и със забележителен набор от къде съществуващи, къде измислени думи и конструкции. „Дори в XXI век Антарктика си остава утопичен резерват, запазен за малцина, но всеки, докоснал се до живата, немитичната Антарктида, може да свидетелства, че тя няма избраници и не показва предпочитания. Тя е еднакво свирепа и ласкава с всички”, уверява ни Изабела.

Изабела Шопова е автор на две книги, постигнали неимоверна популярност – „На изток – в рая” и „На запад от рая”, в които тя, с присъщото си остроумие и искрящо чувство за хумор, описва преживяванията си в резултат от „сблъсъка” с културата на Нова Зеландия и Австралия. През 2013 г. излезе забавният „Самоучител за преднамерено убийство на скуката”, адресиран към начинаещите автори и читатели на пътеписи, а миналата година Изабела отново тръгна на път, този път на юг – към Антарктида. Сякаш за да потвърди думите си, че е инженер по образование, търговец по професия и пътешественик по душа.

Изпитайте собствения си приключенски дух, като се присъедините към нас за среща с Изабела Шопова на 6 декември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото” – НДК!

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата