125 СУ „Боян Пенев“ с медали от Пекин

28 ноември, 2016 12:56 | Образование | Няма коментари

125 СУ „Боян Пенев“ с медали от Пекин

Шестокласниците СимеонДойчинов,ВикторПопдончев, ИвайлаРадкова, ЛюбомирМанчев, ЙовоЙовчев и РалицаВеселинова са учениците от отбора по математика на столичното 125 СУ „Боян Пенев”, които отново се връщат с медали от Световното отборно първенство по математика, което се проведе в Пекин между 23-27 ноември тази година. В него взеха участие над 100 отбора от цял свят, разпределени в три възрастови групи. Това е третото по ред участие на софийската гимназия на престижния шампионат в Китай във възрастовата група до 15 години, от който до момента има спечелени 10 медали и купи.

Резултатите от състезанията на Световното отборно първенство в Пекин се изчисляват на базата на броя точки, които участниците съберат като индивидуално и отборно представяне, решавайкиобщо 40 задачи за 94 минути. Крайният резултат на отбора на 125 СУ „Боян Пенев“ го нарежда преди повечето отбори на състезанието.Той завоюва награда „Мерит“. Изключително силно е представянето на отбора в индивидуалното състезание, където съсзлатенмедалеСимеонДойчинов, със сребро – ВикторПопдончев, с бронз – ИвайлаРадкова, аЛюбомирМанчев, ЙовоЙовчев и РалицаВеселинова са с награди „Мерит”.РъководителнаотбораеучителятпоматематикаМадленХристова.

„Много ни радва успехът, който постигнаха нашите ученици, защото за пореден път доказаха, че математиката не е непреборима, а напротив – може дори да открие нови светове. Ние в 125 СУ сме традиционно силни в математиката, но за този випуск това е първото голямо изпитание и го преодоляхме отлично. Показахме, че упоритият труд винаги носи успех. По време на престоя ни в Пекин децата имаха възможност да се докоснат до една далечна и непозната култура, да се запознаят с връстници от цял свят и, което е най-важно, да се убедят сами колко конструктивен е отборният дух“, коментира Мадлен Христова.

Можете да намерите повече информация за училището и неговите отличия на адрес http://www.sou125.comи http://www.facebook.com/125sou.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата