Научна конференция „25 години департамент „Право“ в НБУ

12 декември, 2016 13:55 | Наука | Няма коментари

Научна конференция „25 години департамент „Право“ в НБУ

НВодещ на пленарните заседания ще бъде  проф. д-р Екатерина Михайлова

Департамент „Право“ в Нов български университет е организатор на Национална научна конференция, посветена на 25-годишнината му. Тя ще се проведе на 14. декември (сряда) в Корпус 1, 310 аудитория „Проф. Петър Мутафчиев“ от 09:00 до 13:00 часа и в зала Аула от 13:00 до 18:00 часа същия ден.

Тематичният фокус на събитието е поставен върху правната наука и образованието в контекста на “Liberal Arts” образованието. Конференцията продължава традицията от предишните 2014 и 2015 г. за провеждане на форуми, които предоставят възможност за ежегодна научно-творческа проява на преподавателите от департамент „Право” на НБУ.

Водещ на пленарните заседания ще бъде  проф. д-р Екатерина Михайлова, преподавател от департамент „Право“. Модератори на събитието ще бъдат проф. д-р Екатерина Михайлова, доц. д-р Райна Николова, гл. ас. д-р Деяна Марчева. Официално са поканени всички юридически факултети от останалите висши училища в България, а също и представители на неправителствени организации в областта на правните инициативи, правата на човека, достъпа до информация и още много други направления. В конференцията ще се включат и преподаватели и студенти от департамент „Право“. Покани за участие са изпратени и до други департаменти в НБУ:  „Политически науки“, „История“, „Философия и социология”, „Икономика“, „Нова българистика“, „Публична администрация“, „Здравеопазване и социална работа“ и други.

Националната научна конференция ще започне с регистрация в 09:00 часа на 14. декември и ще продължи със заседания. Събитието ще завърши с дискусия в зала Аула, в която ще могат да се включат всички присъстващи.

25-годишният юбилей е тържествен повод, но и възможност за равносметка на дейността на департамент „Право“ на НБУ. По време на националната научна конференция ще бъде направена съпоставка между него и юридическите факултети от другите университети в България като стремежът е насочен към обмяна на опит и знания, както и към обсъждане на иновативни техники, които да повишат ефективността на обучителния процес.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата