Коледен празник в Българското училище в Лайден

22 декември, 2016 15:04 | Образование, Средно образование | Няма коментари

Коледен празник в Българското училище в Лайден

За десета поредна година Българското училище в Лайден “Св. Св. Кирил и Методий, посрещна Коледа с широко отворени врати за ученици, родители, баби, дядовци и приятели. Отново беше този момент от годината, когато се носеше весел смях из коридорите, миризма на баница и български сладкиши. Коледни песни звучаха, докато с вълнение ученици и учители се подготвяха за празничния концерт, а неуморните родители отново помагаха в този вълнуващ момент.

 

Скъпи гости ни бяха посланика на Р.България г-нРумен Александров и консула г-н Георги Георгиев. Председателят на Управителния съвет г-жа Мария Спирова и нашата директорка г-жа Ариета Семерджиева с топли думи приветстваха гостите и ги поканиха да се насладят на тържеството.

 

Учениците бяха подготвили много музикални изпълнения, цитираха коледни стихове, разказаха ни за българските коледни традиции, демонстрираха укараса на коледно дръвче. И този път групата за народни танци на училището “Хорце” отново ни изненада с народен танц  Дунавско хоро!

 

Както всяка година, на Коледния базар отново бяха изложени прекрасно изработените сурвачки, картички, свещници и други сувенири, приготвени с любов от ученици и учители. Преди да приключи концерта с празничния бюфет, който бе така старателно подготвен от родителите на нашите ученици, имахме отново удоволствието да изненадаме всички присъстващи с хубави награди от Новогодишната томбола. Отново големите награди бяха осигурени от нашите приятели Родина Травел и сладкарница Ди Стефано.

 

Весела Коледа и щастлива нова 2017 година от екипа на училището и нашите ученици!

 

Росица Чангалова

Преподавател по Български език и литература

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата