Студенти от НБУ участват в Седма международна изложба „Живопис и смесени техники“

18 декември, 2016 14:48 | Афиш | Няма коментари

Студенти от НБУ участват в Седма международна изложба  „Живопис и смесени техники“

Ценителите на изкуството ще могат да се насладят на творбите до 15. февруари в Галерия Леседра

Студенти от програмите на департамент „Изящни изкуства“ на Нов български университет участват в международната изложба „Живопис и смесени техники“, която беше открита на 15. декември в Галерия Леседра, ул. „Милин камък“ №25. Творбите в експозицията, в която участват 186 автори от 43 страни, са дело на студенти на доц. д-р Анна Янева, преподавател от департамент „Изящни изкуства“.

По време на откриването доц. д-р Анна Янева получи Специална награда от директора на галерията Георги Колев за подкрепа и насърчаване на студентите от НБУ за участие в изложби на галерията, включване в международни проекти, както и за създаване на условия за творческа реализация. На тържественото събитие присъстваха посланици, изявени творци и културни дейци, между които посланика на Судан, Аяко Хонда, художник от Япония, Росанджела Шайтхауер, художник от Бразилия, проф. Орлин Дворянов и много други авторитетни личности.

Сред наградените от международното жури бяха студенти на доц. д-р Анна Янева. За поредна година творбите на представители на Нов български университет се нареждат до тези на утвърдени имена в сферата на изкуството. Темите, по които са работили, са разнообразни. От платната личи вълнението им от различните лица на света, проектирани в открития космос, бащиния дом, традиционните български мотиви и фентъзи герои от измислени светове. Студентите от на Нов български университет, участвали в изложбата, се обучават в различни програми, включващи „Визуални изкуства“ като отделен курс. Доц. д-р Янева заяви, че „изключително амбициозни, през тази учебна година са и чуждестранните студенти, които внасят свой колорит в изложбата“.

Основната цел на Международната годишна изложба, подкрепяща и предизвикваща разнообразие от творчески техники и възможности, е да се покажат съвременни произведения на изкуството от цял свят. Чрез нейното посредничество се допринася за задълбочаване на контактите и обмена на опит между художници, любители на изкуството и колекционери. Същевременно се стимулират търсенията в областта на живописта, рисунката и колажа, акварела и работите върху хартия, творческата фотография.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата