200 ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозен стана част от „Яко е да си еко“

6 декември, 2016 23:52 | Образование | Няма коментари

200 ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозен стана част от „Яко е да си еко“

200 ОУ „Отец Паисий“ в с. Лозен се включи в мащабната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите.

Децата с интерес изгледаха двата видеоурока за въздуха и за отпадъците и отговориха правилно на въпросите от забавната ековикторина.

В събитието се включиха ученици от 3., 4. и 5. клас.

Училището е едно от най-старите в страната. Създадено е още през 1878, а сградата е построена през 1928 г. върху общинска земя с доброволния труд на местното население.

Днес преподаватели и ученици активно работят по различни извънкласни дейности.  Кампанията „Яко е да си еко“ беше посрещната с голям интерес.

Видеоматериалите от „Яко е да си еко“ са достъпни безплатно в  YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството. Двата урока могат да бъдат гледани и в сайтовете Академика БГ и Зелена олимпиада.

Над 10 000 ученици се включиха през 2016 г. в кампанията на МОСВ „Яко е да си еко“, която цели да възпита младите хора в любов и грижа към природата. Инициативата ще се разгърне и през 2017 г. с нов акцент – биоразнообразие и чистота на водите. Организираната от Академика БГ Зелена олимпиада, в която тази година се включиха 7000 деца от цялата страна,  е част от инициативата на МОСВ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата