78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя се включи в „Яко е да си еко“

5 декември, 2016 20:27 | Образование, Средно образование | Няма коментари

78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя се включи в „Яко е да си еко“ – мащабна информационна кампания на МОСВ. Нейната цел е да възпитава любов към природата и да формира сред учениците знания за опазването на околната среда.

Учениците изгледаха с голям интерес подготвените два видеоурока на тема „Въздух“ и „Отпадъци“. След това отговаряха на въпроси, свързани с уроците, и получиха награди.

Училището тази година празнува своята 130-годишнина. То е най-голямото на Балканския полуостров със своите 15 000 кв.м. разгърната площ. Учениците редовно печелят награди в различни конкурси и състезания и се включват в разнообразни извънкласни дейности. С много любов към природата те работят и в клуб „Млад еколог“.

Видеоматериалите от „Яко е да си еко“ са достъпни безплатно в  YouTube канала на МОСВ, както и в интернет платформите на министерството. Двата урока могат да бъдат гледани и в сайтовете Академика БГ и Зелена олимпиада.

Над 10 000 ученици се включиха през 2016 г. в кампанията на МОСВ „Яко е да си еко“, която цели да възпита младите хора в любов и грижа към природата. Инициативата ще се разгърне и през 2017 г. с нов акцент – биоразнообразие и чистота на водите. Организираната от Академика БГ Зелена олимпиада, в която тази година се включиха 7000 деца от цялата страна,  е част от инициативата на МОСВ.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата