Висококвалифицирани специалисти оперират в МБАЛ Доверие с най-модерниия метод в хирургията – робота „Да Винчи“

18 януари, 2017 23:55 | Наука | Няма коментари

МБАЛ Доверие е единствената сертифицирана болница в град София, която оперира успешно с високотехнологичния робот „Да Винчи“. Целият екип, включващ лекари, анестезиолози и сестри, които оперират с робота и помагат за всяка успешна операция, преминават през специализирани курсове за обучение с „Да Винчи“.

 

„С робота „Да Винчи“ се извършват така наречените безкръвни операции, които се правят чрез малки отвори от 5-10 мм. Разликата с обикновените лапароскопски операции е , че тук между пациенти и хирурга стои роботът „Да Винчи“, който от своя страна контролира инструментите, контролира до известна степен хода на операцията и предпазва пациента от случайни грешки и от настъпване на някакви усложнения. Има една по-голяма сигурност за пациента и известен контрол върху работата на хирурга“ – споделя д-р Явор Семерджиев, завеждащ отделението по урология в болница Доверие. Той има редица сертификати за работа с робота „Да Винчи“  от престижни медицински институции. Член е на Европейската асоциация по урология и на Българското урологично дружество.

 

Сертифицираните специалисти от МБАЛ Доверие работят съвместно с един от пионерите в роботизираната хирургия проф. Йенс Расвайлер. Той е началник на клиника по урология в Хайлброн, президент e на Европейското дружество по интраренална хирургия, председател e на уролозите в Югозападна Германия. Професорът има над 3000 операции зад гърба си, част от които вече е направил и в болница „Доверие” след пристигането на робота „Да Винчи” у нас.

Ракът на простатата е сред най-честите заболявания при мъжете. Диагнозата е втората най-разпостранена причина за смърт при туморни заболявания сред силния пол. Лечението на карцинома минава през операция и лъчетерапия. Интервенциите с робота Да Винчи са най-високият стандарт за лечение на това заболяване до момента. В България проф. Расвайлер прави редица успешни операции заедно с екипа на МБАЛ Доверие и именно той е специалистът, който продължава да обучава и предава знания на българските си колеги. Операциите извършвани от екипа на МБАЛ Доверие с робота „Да Винчи“ са с гарантирано качество. Освен това на всяка една от операциите с животоспасяващия робот присъстват представители на фирмата производител от „Интюитив сърджикъл“ (Intuitive Surgical Inc). Те също са постоянно до екипа и предават своя ценен опит.

 

Механизираната ръка на „Да Винчи“ помага да се извършат още и операции на радикална простатектомия, пластика на PL пиело-уретерален сегмент и туморна нефректомия.

 

Използването на уреда от сертифицираните специалисти на болницата дава хиляди предимства на пациентите на МБАЛ Доверие. Чрез робота „Да Винчи“ се постигат оптимални резултати при редица урологични  и гинекологични заболявания, осигурява се бърза реакция на лекуваия и значително се скъсява периодът на възстановяване. 

 

При нужда от консултация или преглед в МБАЛ Доверие, може да запишете час на телефон 0700 20 343 или на 02/40 36 100, в сайта на МБАЛ Доверие http://www.mbal.doverie.bg/ или на място – гр. София, ж.к. „Овча купел“ 2, ул. „Фридрих Грюнангер“ №2.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата