„Светулки“ в Театър 199

6 януари, 2017 14:27 | Афиш, Култура | Няма коментари

На 8-ми януари от 11,30 часа Театър 199 ще покаже най-новата си премиера

 

 

СВЕТУЛКИ

 

от

АНДРЕЙ ФИЛИПОВ

 

 

 

постановка

 

КАТЯ ПЕТРОВА

 

сценография

 

ПЕТЯ КАРАДЖОВА

 

 

музика

 

ХРИСТО ЙОЦОВ

 

 

 

 

 

с участието на:

 

 

 

АННА ГОСТАНЯН

 

ВЕЛИСЛАВА МАРИНКОВА

 

АНГЕЛ КАЛЕВ

 

ЛЮБОМИР ЖЕЛЕВ

 

 

 

 

 

 

Репетициите на „Светулки“ започнаха с хиляди експерименти. Катя Петрова натовари сценографа Петя Караджова с безброй задачи. На сцената се редуваха най-разнообразни бляскави ефекти. Христо Йоцов вдъхновяваше с музикалната си магия. Прекрасните талантливи млади актьори: Анна, Велислава, Ангел и Любомир бяха въвлечени в смайващи импровизации. Веднъж Катя ми каза, че този подход иде от нейната преподавателка в Академията – неповторимата Юлия Огнянова, която учила своите студенти, че е необходимо режисьорът да има в съзнанието си много ясна картина за спектакъла. А оттам нататък трябва да даде свобода на екипа си да допринася с хрумки всякакви от своя творчески заряд.

И така, с времето, нещата започнаха да придобиват форма. Една малка част от опитите отидоха на вятъра (но така е в театъра),  останалото задържахме като хвърчила, с които да играем. В пиесата, ще видите, има полет над Земята. Но също онзи полет – на сърцето и душата. Там, където всеки може да е дълбоко щастлив, в световете на фантазията и на истинската близост.

Докато заблещукаха „Светулки“-те ние, целият състав на тази постановка, до насита се отдадохме на нашето въображение и така се заобичахме! И силно се надявам, драги зрителю, по-малък, пък и по-голям, че гледайки спектакъла ти също ще станеш наш приятел.

 

Андрей Филипов  

 

 

 

Вълшебният свят на думите на Андрей Филипов предизвика и разпали въображението на творческия екип на „Светулки“. Целият процес беше една вълнуваща игра, в която искаме да въвлечем и Вас! Деца, родители, зрители, хайде с нас! Ще рисуваме заедно със светлина и ще фантазираме! Ще отидем в непознатите светове на космическото пространство! Екипаж, политаме с девет пъти скоростта на светлината!

 

Катя Петрова

 

 

 

Първа премиера на пиесата!

 

Фото: Гергана Дамянова

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата