Представяне на две нови издания на НБУ – „Конституционният дебат в българския парламент през XIX век“ и „USB”

9 януари, 2017 15:28 | Образование | Няма коментари

Представяне на две нови издания на НБУ – „Конституционният дебат в българския парламент през XIX век“ и „USB”

Доц. д-р Веселин Методиев и проф. Стефан Куцаров представят книгите си

 

На 11. януари 2017 г. (сряда) от 15:00 ч. в книжарницата в Корпус 1 на Нов български университет ще се състои представянето на две нови издания на Университетското издателство: „Конституционният дебат в българския парламент през XIX век“ на доц. д-р Веселин Методиев – ръководител на департамент „История“, и  „USB“ на проф. Стефан Куцаров – хоноруван преподавател в департамент „Телекомуникации“.  Събитието се организира от  Център за книгата на НБУ. Водещи ще бъдат проф. д-р Христо Тодоров и доц. д-р Васил Къдрев.

Доц. д-р  Веселин Методиев  е историк и политик, народен представител в 37-ото, 38-ото, 40-ото и 41-ото Народно събрание. През 1994 г. е заместник-ректор на НБУ, а в момента е член на Настоятелството на университета и ръководител на департамент „История“. От  1997 г. до 1999 г. е вицепремиер и министър на образованието и науката. Автор е на няколко книги, сред които „Министерският съвет в България. Началото 1879-1886“, „120 години Министерски съвет в България“, „Български конституции и конституционни проекти“ и др.  През 2004 г. издава протоколите на Учредителното събрание в България през 1879 г., заедно с негов коментар по основните дебати в този парламент. Темата на новата му книга е продиктувана от дълголетни занимания с историята на конституционния въпрос в България.

Проф. Стефан Куцаров освен преподавател е и автор на редица книги и учебници, сред които четиритомното издание „Основи на електронните схеми“, „Електронни схеми“ и др., има също и 365 научно-приложни статии. Курсовете, които води в Нов български университет са по електроника, аналогови интегрални схеми, приложна схемотехника, цифрови интегрални схеми, електроника в телекомуникациите и др.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата