Дни на Виена в София

9 февруари, 2017 21:19 | Афиш, Култура | Няма коментари

Дни на Виена в София

В продължение на седмица – от днес до 14 февруари, София ще бъде домакин на Дните на Виена. Столичани и гостите на града ще могат да усетят духа на австрийската столица, както и да научат интересни факти за историята и забележителностите й, ако  се качат на ретро трамвая, който всеки ден в 12:00 ч. ще тръгва от депо „Банишора“ и в продължение на два часа ще обикаля из центъра на София.

На фона на музика от тазгодишния Новогодишен концерт на Виенската филхармония, пътниците ще научат любопитни  подробности за дългогодишните търговски и културни връзки между двата града.

Билетът е безплатен, а изживяването си струва, категорична е Ирина Симова, ръководител на бюрото за Международни връки на Община Виена. Освен обиколката с ретро трамвай в Дните на Виена в София, столичани и гостите на града в неделя – 12 февруари, могат да опитат от специалните подаръци на известна виенска фирма, казва Ирина Симова.

В понеделник и вторник – 13 и 14 февруари, в Националната галерия „Квадрат 500“ ще има специални форуми. Първият ден ще бъде посветен на културата и Музея на бъдещето, а през втория ден темите са екология и градска мобилност. Дните на Виена, които се провеждат в София за втори път след 2002 г., ще завършат на 14 февруари със специална Виенска винена вечер. И това не е случайно, отбелязва Ирина Симова, защото община Виена има своя изба и произвежда свои вина, които ще представи в София.

 

Източник: БНР

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата