Дни на НБУ в Център за култура и дебат „Червената къща“

26 март, 2017 16:12 | Афиш, Култура | Няма коментари

Дни на НБУ в Център за култура и дебат „Червената къща“

 

  1. март – 1. април 2017 г.

 

Между 27. март и 1. април 2017 г. Нов български университет организира спектакли и дискусии, част от честванията, посветени на 25-годишнината на Университета и двадесетте випуска, завършили програма „Театър“. Юбилейните прояви ще се проведат в Център за култура и дебат „Червената къща“ (ул. „Любен Каравелов“ №15).

 

Многообразният план на събитието включва всички направления на театралната дейност и театралното образование, които вече 25 години активно се развиват в НБУ. Ценителите на изкуството ще имат възможността да се насладят на дипломни спектакли на студенти в програма „Театър“, както и на спектакли на алумни на НБУ. Акцент в предвидените прояви е и процесът по осъществяването на независима продуцентска дейност, който обхваща дългия път от инициирането, организирането и реализирането на експеримент до провеждането на социална работа и работа с деца. Гостите на Дни на НБУ в „Червената къща“ ще могат да се включат активно в редица дискусионни форми, които имат за цел да изяснят мисията на Нов български университет в сферата на изкуството, както и същността на иновативните методи, които представителите му прилагат, за да го обогатяват.

 

Спектаклите „Вишневи сестри“, „Влюбените“, „Забавно като патерица“, „Йерма“, „Премълчаното разказано“, гостуващ спектакъл „Pride”, танцов спектакъл „Екселсиор“, „Моят живот“ – work-in-progress са само част от планираните активности, които обещават да заинтригуват зрителя. Всеки елемент от програмата разглежда различна тема и поставя разнообразни социално значими въпроси. Чрез съзнателно търсената съвкупност от привидно несъвместими изразни средства ще бъдат разгледани фундаменталните теми за любовта, омразата, истината, лъжата, търсеното и намереното, казаното и премълчаното.

 

С реализирането на Дни на НБУ в Център за култура и дебат „Червената къща“ организаторите от Университетски театър и департамент „Театър“ на Нов български университет си поставят за цел да провокират сетивата на присъстващите. Да ги подтикнат съзнателно да се потопят в една паралелна реалност, от която да направят заключения за заобикалящата ги действителност. И всичко това, пречупено през призмата на непреходността на изкуството и благодарение на гъвкавостта му спрямо безбройните интерпретации, които му вменява човекът.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата