Изложба за майсторските класове в НБУ

18 април, 2017 11:33 | Образование | Няма коментари

Изложба за майсторските класове в НБУ

 

 

Изложба в НБУ представя емоционални моменти от интерактивната форма на обучение

 

От 5. април до 8.май на алеята пред зала Аула на Нов български университет може дасе види фотоизложба, представяща уникалната по рода си форма на обучение, по време на която световно известни имена в операта, джаза и инструменталната музикапредават своя опит и тайните на успешната музикална кариерана млади музиканти с изявен талант.

Превърналата се в традиция интерактивната форма на обучение в НБУе създадена преди17 годиниот проф. Богдан Богданов, Президент на Нов български университет, и д-рГеорги Текев, Изпълнителен директор и член на Настоятелството на университета. Майсторските класове откриват и развиватмлади таланти от музикални училища, академии и университети от цял свят. Благодарение на дарители, подкрепящи развитието на изкуствата в НБУ, най-добрите участници имат възможност да продължат своето обучение в НБУ и в музикални академии в чужбина.

НБУ е домакин и организатор на четири големи майсторски класа на значими личности от съвременния музикален свят. „Основна ценност на университетското образование е създаването и развитието на школи на големите имена в науката и изкуството.“ – с тези думи на д-р Текев започва изложбата, представяща майсторските класове.

Райна Кабаиванска е създател на първия в България майсторски клас по вокално майсторство и интерпретация. През 2002 г. с лични средства на голямата оперна актриса е учреден дарителски фонд в Нов български университет за стипендии на млади оперни певци. Най-успешните участници в майсторските класове продължават своето обучение в Италия. Заедно със Софийската опера и театри в чужбина НБУ е съорганизатор на оперни спектакли с участието на стипендиантите на фонд „Райна Кабаиванска“.

Милчо Левиев и ВикиАлмазиду са водещи на единствената по рода си Лятна джаз академия в България. Те са създадели на фонд „Милчо Левиев и ВикиАлмазиду“ в Нов български университет за подкрепа на млади джаз музиканти.

Сузана Клинчарова е водещ на майсторския клас по арфа, а концерт-спектаклите, с които завършват нейните класове, съчетават в себе си музика, театър и мултимедия.

Людмил Ангелов води майсторски клас за млади пианисти и работи върху усъвършенстване на техните клавирни умения и художествена интерпретация.

 

Майсторските класове на Нов български университет през 2017 г.:

  • Майсторски клас на Сузана Клинчарова (5-15 май – заключителен етап на класа)
  • Майсторски клас на Людмил Ангелов (8-22 юли)
  • Лятна джаз академия на Милчо Левиев и ВикиАлмазиду (10-21септември)
  • XVII Международен майсторски клас на Райна Кабаиванска (6-24септември)

Спектакли на оп. „Норма“ в Софийската опера и балет с участието на стипендианти на фонд „Райна Кабаиванска“ в централните роли (13, 14 и 15 октомври)

 

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата