Музикантите от Quadro Nuevo за втори път в България

26 април, 2017 20:49 | Афиш, Култура | Няма коментари

Музикантите от Quadro Nuevo за втори път в България

На 30 май виртуозните музиканти от Quadro Nuevo ще изнесат концерт в зала ”България”

 

В София, на 30 май (вторник), от 19.30ч. в зала „България”, музикантите от Quadro Nuevо ще зарадват българските почитатели на добрата музика.

С над 3000 концерта и световен успех, музикантите от Quadro Nuevo идват отново в България. Те ще представят албума си End of the Rainbow заедно с оркестъра на Софийска филхармония!

Четиримата от Quadro Nuevo Муло Франсел (саксофон, кларинет, мандолина), Евелин Хубер (арфа, цитра), Д.Д.Ловка (бас, перкусии) и Андреас Хинтерзеер (акордеон, бандонеон, вибрандонеон) от години изнасят концерти със световни оркестри като Берлинската филхармония, Симфоничния оркестър на Мюнхен, Виенската филхармония и т.н.

Немският квартет е известен на публиката, преди всичко, с изпълненията на аржентински танга, но в техния музикален репертоар влизат и изкусителни арабески, мелодии от стара Европа, балкански суинг, арабска класика и средиземноморски ритъм – в една обща любов към носталгично-акустичната музика.

Слушателите ще се насладят на чувствената виртуозност и страстта, с която четиримата музиканти ще ги пренесaт в едно уникалното околосветско приключение в реално време – тук и сега.

Ще звучат почти забравени песни, които са твърде ценни, за да бъдат изгубени, като очарователните музикални „бисери“ –  “Que reste-t-il de nos amours” на Шарл Трене, “Du gehst durch alle meine Träume” на Питър Крудър и “Tango del Mare” на Карло Бути. В репертоара им влиза и музика от великия Астор Пиацола.

 

Някои от последните награди на квартета са: 2010 и 2011 година – най-престижната немска награда ECHO Jazz за най-добро живо изпълнение. През 2014г. предпоследният им албум TANGO получава Германската Джаз награда. 

В момента групата е на турне, за да представи най-новия си диск – Flying Carpet, заедно с египетски музиканти.

 

 

Quadro Nuevo пристига в България за втори път по покана на Фондация за нова култура и първият им концерт е на 27ми май в с. Горна Бела речка в рамките на фестивала на спомените GOATMILK.

 

Повече информация може да бъде видяна на техния сайт: http://www.quadronuevo.de

Едно от изпълненията им с Мюнхенския симфоничен оркестър:

https://www.youtube.com/watch?v=5j1vGk1Du2s

Връзка към събитието на Софийска филхармония във Фейсбук:

https://web.facebook.com/events/1795873197405356/

 

Quadro Nuevo, канят всички меломани на пътешествие до „края на дъгата“, а за музикантите краят е там, където чувстваш красотата, без да изпитваш необходимост да я уловиш.

Българските почитатели ще имат шанса да се насладят на това пътешествие на 30 май от 19.30ч. в зала „България”

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата