„Шега в две действия“ от А.П. Чехов

21 април, 2017 21:01 | Афиш, Култура | Няма коментари

 

Премиера на две малки комедии, обединяващи студенти по театър от НБУ

  1. април 2017 г., 18:30 часа – Университетски театър (НБУ, ул. „Монтевидео“ №21)

 

На 24. април (понеделник) от 18:30 часа в Университетски театър (НБУ, ул. „Монтевидео“ №21) ще се състои премиера на комедийното представление „Шега в две действия“ от А.П.Чехов. Постановката обединява студенти по театър от НБУ в проект „Театърът, близо до теб“, който включва гастроли на спектакли в населени места, където няма театър и липсват театрални събития.

Идеята е на Вероника Ханджиева, магистър по актьорско майсторство, а нейни съмишленици са колегите й: Янита Даракова, Павел Благов, Виктор Андреев и Емануил Малинов. Те канят за режисьор на спектакъла и ментор на проекта проф. д-р Ева Волицер.

Екипът създава комедийното и мъдро представление „Шега в две действия“, което обединява две малки комедии на А. П. Чехов: „Мечка“ и „Предложение“. Героите в това сатирично и изключително забавно представление спорят яростно за достойнствата на мъжа и жената, хитро се опитват да измъкнат дребни облаги, заместват истинските ценности с мними, забравяйки, че житейското време изтича, че човешката близост е по-ценна от техния инат, че копнежът за интимност, която им се изплъзва и криворазбраната гордост ги разболяват и буквално ги водят до припадъци.

Спектакълът предизвиква бурен смях, но и съчувствие. Гениалността на великия автор, неговото новаторство в съвременното звучене на текста, несекващият хумор и заразителната игра на актьори създават представление с днешен пулс и ритъм, а младите актьори въздействат с хумора и умението си да коментират абсурдността на персонажите си, спецификата на образите, детайлите, острите сатирични и комедийни нюанси.

След премиерата в София спектакълът „Шега в две действия“ продължава своите гостувания както следва: 27. април – Рибарица, 13. май –Земен, 26. май – Дерманци, 10. юни – Баня и 17. Юни – Ахтопол.

Подкрепете ни

Теми:
Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата