Йорданка Фандъкова и евродепутати откриват фотоизложбата „Това е моята Европа“

4 май, 2017 15:18 | Култура | Няма коментари

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и евродепутатите Момчил Неков и Илхан Кючюк ще открият фотоизложбата с най-добрите снимки от проведения онлайн фотоконкурс „Това е моята Европа“, в който участваха около 300 младежи с над 1200 фотографии.

Събитието ще се състои на 5 май (петък) от 11.00 часав столичната Градска градина пред Народния театър.

Всички участници във фотоконкурса „Това е моята Европа“ са добре дошли на откриването на изложбата! По време на събитието ще бъдат наградени и победителите: Марияна Минчева (19 г.)от Карнобат спечели първото място, а с него и пътуванедоБрюксел с посещение на централата на Европейския парламент. Дигитални фотоапарати получават класираната от журито на второ място Виктория Самокварева(26 г.) от Казанлък и Радослав Свирецов(17 г.) от Бургас, който спечели наградата на публиката.  Третото място донесе на Йоана Такова (26 г.) от Перник професионален курс по фотография.

Над 40 от най-добрите снимки в конкурса са включени във фотоизложбата „Това е моята Европа” и могат да се видят до 16 май 2017 г. в столичната Градска градина пред Народния театър.

Фотоконкурсът и изложбата „Това е моята Европа“ се организират от Българското училище за политика „Димитър Паница” като част от проекта „Европа и аз“, който се осъществява с подкрепата на Европейския парламент. В рамките на проекта през юни ще се проведе и дискусионен форум на тема: „Ще гласувам ли на следващите евроизбори и защо?”.

Снимка: Николай Свирецов, Бургас, 17 г., спечелил наградата на публиката

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата