Майсторският клас на проф. Сузана Клинчарова завършва с два концерт-спектакъла

12 май, 2017 11:43 | Култура | Няма коментари

Майсторският клас на проф. Сузана Клинчарова завършва с два концерт-спектакъла

 

На 13. и 14. май виртуозната арфистка проф. Сузана Клинчарова и участниците в нейния шести майсторски клас в Нов български университет, ще представят два концерта-спектакъла – в НБУ на 13 май от 15 ч., в залата на Университетски театър и в Камерна зала „България“ на 14 май от 19:00 часа. Организатори на събитието са Център за професионално и продължаващо обучение  и департамент „Музика“ към Нов български университет в сътрудничество със Софийски филхармония.

 

В спектакъла участват ученици от Националното музикално училище, студенти от Нов български университет и артист-изпълнители от оркестрите на Софийска филхармония и Българско национално радио. Сценографията е дело на проф. Елена Иванова – дългогодишен преподавател в НБУ, която съвсем скоро стана носител на престижната награда „Златен век“ на Министерство на Културата. В програмата са включени шедьоври на арфовия репертоар от Жоаоа де Суза Карвало, Исак Албениц, Енрике Гранадос, Енрике Гранадос. Кулминация в концерта беше произведението на известния композитор и преподавател в НБУ Георги Арнаудов – „Вратите на Съня“ по В продължение на 17 години Майсторските класове на НБУ предоставят възможност за откриване и развитие на таланти от цял свят. Създадени от проф. Богдан Богданов, Президент на Нов български университет, и д-р Георги Текев, Изпълнителен директор и член на Настоятелството на университета те са уникална инициатива, чиято значимост и непреходност са я превърнали в традиция.

В проекта активно участват студенти и преподаватели от департаменти „Музика“, „Изящни изкуства“ и „Кино, реклама и шоубизнес“ от Нов български университет.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата