Националният литературен музей събира съвременни поети пред паметника на Яворов

19 май, 2017 09:01 | Афиш, Култура | Няма коментари

В Европейската нощ на музеите на 20 май от 19,30 ч. Националният литературен музей организира голямо литературно четене на съвременни поети в двора на къща музей „П. К. Яворов“ пред паметника на поета (ул. „Г. С. Раковски“ № 136).  Вечерта ще бъде открита със стихотворения на Яворов в изпълнение на актрисата и писателка Майя Динева. Свои нови стихове ще представят творците от Клуба на поетите журналисти и от литературния кръг „Поезия и памет“. Ще гостуват Ивайло Диманов, Спасиана Кирилова, Славимир Генчев, Иглика Горанова, Любен Лачански, Татяна Атанасова и др. Най-младите поети от литературния кръг „Поезия и памет” ще бъдат представени от Атанас Янев, Тодор Иванов, Златина Тодорова, Атанаска Илинчева, Николай Генов, Кристина Станкова и Красимира Санкийска.

В двора  пред къщата ще бъде експонирана изложба с кадри от интериора от дома на Яворов и Лора.

От 21,30 ч. поетичният рецитал ще продължи в Литературния кабинет „Владимир Башев“ (бул. „Синтяково“ №79, вх. Д).

Междувременно в къща музей „Иван Вазов“ ще бъдат изнесени оригинали на малко познати снимки от семейния албум на Вазов и семейството му.

В къща музей „Никола Вапцаров“  ще бъдат показани ръкописни тетрадки и бележници на поета, а от 20 ч. ще бъде прожектиран филмът на Мая Вапцарова „Епоха“.

 

 

 

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата