Гласят чалга поет за шеф на литературния музей

15 юни, 2017 08:52 | Култура | Няма коментари

Националният литературен музей отново е подложен на трусове. Късно в сряда изненадващо беше освободен от длъжност директорът му Пламен Георгиев-Крайски. Той спечели конкурса за директор през месец март 2016 г. и е с мандат за 5 години.

Според отлично запознати източници за поста се гласи чалга поетът Атанас Капралов, автор на стиха „Хей, мъже безброй, идвайте под строй, аз искам всеки мъж да бъде мой!”. Той е творил и за фолк дивата Емилия и за Екстра Нина („Аман-заман”), както и за други чалга звезди – Десислава и Коста Марков, за Мая и Магапаса.

В съобщение на културното ведомство до медиите пише: „Министерството на културата счита, че усилията, положени от директора на Националния литературен музей Пламен Георгиев Крайски за управлението и развитието на културния институт, са незадоволителни и не са в унисон с политиката, провеждана от ведомството. В тази връзка на 14 юни 2017 г. министърът на културата Боил Банов е отправил предложение към г-н Крайски за прекратяване на трудовото му правоотношение, като му е било предложено обезщетение по Кодекса на труда. Отправеното предложение е било прието от директора на музея и правоотношението е прекратено, считано от 14.06.2017 г.“ocenka-NLM

 

 

Преди по-малко от месец същото министерство оцени работата на Крайски като отлична, което се вижда от предоставената на медиите писмена оценка.

 

 

 

Академика БГ следи работата на Националния литературен музей от години и беше първата медия, която насочи общественото внимание към рушащите се домове на български писатели. Поредицата ни „Домове на нежни думи или домове на разрухата“ предизвика отзвук както в други медии, така и сред обществото. Ще продължаваме да информираме нашите читатели за работата на музея и за стила на ръководство от страна на Министерството на културата.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата