Нови отпечатъци в Алеята на славата пред Театър 199

5 юни, 2017 14:32 | Култура | Няма коментари

Нови отпечатъци в Алеята на славата пред Театър 199

Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка с последната за този сезон премиера на театъра – „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог, постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова. Пиесата на младата американска звезда Ейми Херцог ѝ носи наградата „Оуби” за драматургия и номинация за „Пулицър” Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.

На 7-ми юни в 16,00 часа в пространството пред „театъра на стъпките”, ще бъдат открити отпечатъците на актьорите ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ.

Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.

ЙОАНА БУКОВСКА, РАДЕНА ВЪЛКАНОВА и ГЕОРГИ СПАСОВ имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев” през последните петнадесет сезона. В актуалния репертоар на най-малката  столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията: „ГОСПОЖИЦА ЮЛИЯ”, „СИМУЛАТОР ЗА ЧИФТОСВАНЕ”, „РИБАРЯТ И НЕГОВАТА ДУША”, „МАЛКА ПИЕСА ЗА ДЕТСКА СТАЯ”, „ПРИЯТНОСТРАШНО”, „ХОРАТА ОТ ОЗ”, „ВЕЧЕРЕН АКТ”, „УИЛЯМ ШЕКСПИР – ПЪЛНИ СЪЧИНЕНИЯ”, „ПРОБЕН СРОК”, „ХРАБРИЯТ ШИВАЧ” и „БАРОН МЮНХАУЗЕН”.

 

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата