Министър Вълчев откри Национална среща на регионалните управления по образованието

30 август, 2017 13:35 | Образование | Няма коментари

Кметът на Велико Търново Даниел Панов, просветният министър Красимир Вълчев и областният управител проф. Любомира Попова откриха национална среща на регионалните управления по образованието в България. Това съобщи Агенция „Фокус“, цитирайки пресцентъра на община Велико Търново.

Своеобразен домакин на дискусията бе РУО – В. Търново, оглавявано от инж. Розалия Личева. Форумът се проведе в Арбанаси и засегна теми, свързани с изминалата и предстоящата нова учебна година, реформите в сферата на образованието, механизма за задържане на ученици и др.

„Община Велико Търново е пример за добра, синхронизирана работа както с регионалното управление по образованието, така също с директорите на учебните заведения, с областната управа и с изпълнителната власт. Полагаме всички усилия за подобряване на материалната база, а учебните планове непрекъснато биват адаптирани съобразно нуждите на пазара на труда. Велико Търново е пример за реално работеща връзка между образованието и бизнеса. Вярвам, че днешната среща ще ви даде възможност да споделите различни казуси и да намерите адекватни решения, да обмените опит и практики помежду си“, каза Даниел Панов по време на откриването.

По време на форума министър Красимир Вълчев постави акцент върху прилагането на новия механизъм за задържане на ученици в класните стаи и мерките, свързани с него. Добра новина за общините е и предстоящата реализация на проекти за подобряване на учебните бази, заложени в интегрираните планове за градско развитие.

Подкрепете ни

Сподели   Facebook  Twitter  Google+

Още по темата